Povestea LINia13

Moștenire, generații, bucurIE și pofta de a duce tradițIA mai departe. ACASĂ.

De la momentele din copilărie în care priveam atentă îndeletnicirea bunicii si pâna azi, la dorința de a duce mai departe bucurIA cu care am crescut, au fost doar motivele brodate pe bucata de pânză îngălbenită, primită de la bunica si… IA de Breaza. 

Acum, LINia13 vorbește cel mai bine despre bucurIA pe care o am în fiecare zi. “LIN” vine de la Laura Ioana Nicolau, “ia” este despre iile mele de Breaza, realizate 100% manual si moștenirea acestei tradiții din familie, iar “13” este ziua de octombrie în care m-am născut și numărul pe care îl am mereu aproape, my lucky one.

InspirațIA femeilor care realizau broderiile lăsate mai apoi moștenire a venit din tot ceea ce aveau în gospodărie. De la florile din grădină, până la stelele de pe cer și cocoșul din curte. De aici și motivul vedetă al zonei, “creasta cocoșului”. Pe toate le realizăm și acum, după ce au trecut prin măiestria mâinilor atâtor generații.

Croim, tivim apoi fiecare bucată de material, manual, bineînteles. Urmează broderia cu firele de bumbac colorate sau din mătase. Apoi, piesele vin laolaltă pentru a spune împreună povestea. În etapa finală se realizeaza încrețul din jurul gâtului, eu ii spun etapa “spectacol”. Mai departe, bucurIA este pregătită de purtat. Atunci, acum, o viată, mult si BINE.  

BucurIA noastra este si bucurIA ta! Vrem să te inspirăm să o porți în fiecare zi!